دلایل تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی
نوشته شده توسط : Aref

همانطور که اشاره شد؛ یکی از شایع‌ترین مشکلات در حوزه درمان عصب کشی تغییر رنگ دندان‌ها است که از عوارض اصلی این درمان به شمار می‌رود. این اتفاق دلایل مختلفی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم و درباره هر یک توضیحاتی ارائه می‌دهیم.

مواد و دارو‌های مورد استفاده برای عصب کشی

برخی از مواد پرکننده ریشه دندان که دندانپزشک از آن برای پر کردن پالپ و ریشه استفاده می‌کند، رنگی هستند. در برخی از موارد این رنگ از مواد پرکننده خارج می‌شود و سبب رنگ نگرفتن لایه‌های بیرونی دندان می‌شود. در این شرایط ممکن است دندان رنگ قرمز یا نارنجی به خود بگیرد. به دلیل اینکه از مواد پرکننده دقیقاً در وسط دندان استفاده می‌کنند در گذر زمان تمام قسمت‌های دندان رنگ آن را به خود می‌گیرد.

مثلاً اگر از آمالگام برای پر کردن دندان استفاده شود ممکن است رنگ آن خاکستری شود. به همین دلیل از مواد آمالگام برای پر کردن دندان‌های جلو استفاده نمی‌شود. از بین بردن تغییرات رنگی ناشی از مواد پر کردنی آمالگام کار بسیار سختی است‌. همچنین از مواد پرکننده و دارو‌هایی که دارای روی یا نیترات نقره هستند نیز برای پر کردن دندان استفاده می‌شود که می‌تواند سبب تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی شود.

اطلاعات بیشتر:بهترین متخصص پروتز دندان در تهران

مردن دندان، از دلایل تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی

یکی از شایع‌ترین دلایل تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی مردن یا خراب شدن آن است. هنگامی که بافت‌های دهان جذب و حل می‌شوند، یک سری مواد جدید حاصل از تجزیه مواد قبلی ایجاد می‌شود و زمانی که نوبت به خون موجود در بافت‌های اطراف دندان می‌رسد دندان دچار تغییر رنگ به زرد یا قرمز می‌شود. اگر در هنگام پر کردن دندان، مواد پر‌کننده به طور کامل مجرای ریشه را حل نکند مواد حاصل از بافت‌های مرده در قسمت‌ها و سوراخ‌های باقیمانده جمع می‌شوند. در این صورت رنگ تاج دندان‌ تیره تر می شود و خاکستری رنگ می‌شود.

باقی ماندن قسمتی از عصب در دندان

پالپ دقیقاً در مرکز دندان قرار دارد و به همین دلیل گاهی از اوقات هنگام تخلیه آن مقدار کمی از پالپ در داخل دندان جا می‌ماند. چرا که ممکن است به قسمت‌های دیگری به جز مرکز دندان نفوذ کرده باشد و همچنین پالپ دندان دارای انشعاباتی است که از محفظه اصلی پالپ خارج شده‌اند. این انشعابات شاخه‌های پالپ هستند.

شاخه‌های پالپ در طول درمان ریشه ممکن است جدا نشوند و در نتیجه ماندن آن می‌تواند سبب تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی شود. علاوه بر تغییر رنگ در طولانی مدت دندان را پوسیده می‌کند و باید از روش‌های درمانی دیگر برای سفید کردن آن استفاده کرد.

روش های سفید کردن دندان بعد از عصب کشی

به دلیل رواج زیاد استفاده از درمان ریشه و تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی روش‌های مختلفی به وجود آمده است تا دندان رنگ اصلی خود را بازیابی کند و سفید شود. پس از تشخیص علت تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی و برای جلوگیری از بروز مجدد آن از روش‌های درمانی سفید کردن دندان استفاده می‌شود.

به درمان سفید کردن دندان بلیچینگ گفته می‌شود. در ادامه درباره روش بلیچینگ صحبت می‌کنیم و چگونگی درمان تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی را بررسی می‌کنیم. همچنین راه های سفید کردن دندان را معرفی می کنیم.

بلیچینگ دندان

هنگام انجام بلیچینگ دندان، معمولاً دندانی که تیره‌تر شده است معاینه می‌شود. سپس بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و یک حفره ریز در پشت دندان ایجاد می‌شود. دندانپزشک از این طریق به پالپ دسترسی پیدا می‌کند و فضای ایجاد شده باعث تخلیه جرم و متریال بی‌کیفیت موجود در داخل دندان می‌شود. در حین انجام پاکسازی این حفره بسته می‌شود تا مواد سفید‌کننده به آن نفوذ نکند.

سپس یک لایه بلیچینگ داخلی بر روی دندان عصب کشی شده انجام می‌شود و دندان سفید می‌شود. همچنین می‌توان از روکش دندان یا لمینت دندان نیز برای سفید کردن تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی شده استفاده کرد.

باندینگ دندان

روش‌های دیگر مورد استفاده برای سفید کردن دندان عصب کشی شده باندینگ است که از مواد همرنگ دندان بر روی آن استفاده می‌شود و با استفاده از اشعه لیزر این مواد بر روی دندان سفت می‌شوند. پیوند خوردن این مواد بر روی دندان لکه‌های زیر آن کاملاً پنهان می‌شوند.

اطلاعات پزشکی:هزینه ایمپلنت دندان

ونیر دندان

اگر پس از انجام بلیچینگ یا باندینگ مجدداً رنگ دندان تیره بماند، برای پوشش دهی سطح خارجی دندان از ونیر استفاده می‌شود. برای انجام ونیر ابتدا سطح دندان قالب‌گیری می‌شود و ونیر متناسب با آن ساخته می‌شود. پس از طراحی ونیر را بر روی دندان قرار می‌دهند و در نتیجه تغییر رنگ دندان بعد از عصب کشی درمان می‌شود.





:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 خرداد 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: